De ambulant bedrijfsleider I komt voor in de ambulante vishandel waar functiehouder verantwoordelijk is voor de voorbereiding en uitvoering van verkoopactiviteiten. Functiehouder houdt zich bezig met (het coördineren van) de verkoop van vis(vers en gebakken)-producten en beschikt over een uitgebreide productkennis om klanten hierover te adviseren (bijv. bereidingswijze, producteigenschappen, bewaarwijze, alternatieven, herkomst).
Hij portioneert zelf de visproducten en draagt zorg voor de juiste presentatie en beschikbaarheid van producten en hij bereidt pan- en vlugklare producten en maaltijd(component)en. De ambulant bedrijfsleider I transporteert zelfstandig de verkoopwagen en verzorgt de op- en afbouw ervan. De ambulant bedrijfsleider I begeleidt de andere ambulant medewerkers en coördineert de werkzaamheden van de eigen verkoopwagen en vormt de vraagbaak van collega’s aangaande product(eigen¬schappen) en klantadviezen. Daarnaast is hij belast met het verwerken van online bestellingen.
De functie ambulant bedrijfsleider wordt onderscheiden op drie niveaus. De verschillen tussen de ambulant bedrijfsleider I, II en III zijn uitgewerkt in de bijlage met Niveau-onderscheidende Kenmerken (NOK).
Resultaatgebieden | Toegevoegde waarde | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Operationele voorbereiding |
|
|
(Voor)bereiding producten |
|
|
Verkoop en afrekening |
|
|
Verkoopondersteuning |
|
|
Afsluiten kassa, controleren dagopbrengst |
|
|
Kwaliteitsbewaking |
|
|
Ambulant bedrijfsleider I | Ambulant bedrijfsleider II | Ambulant bedrijfsleider III |
---|---|---|
Leidinggeven | ||
|
|
|
Operationele voorbereiding | ||
|
|
|
Operationele uitvoering | ||
|
|
|
Personeelsbeheer | ||
|
|
|
Verbetervoorstellen en optimalisaties | ||
|
|
|