De winkelmedewerker I is werkzaam binnen de visdetailhandel waarbij verkoop plaatsvindt in een vis- en/of verswinkel.
De functiehouder verricht ondersteunende verkoopwerkzaamheden. Hij assisteert bij de verkoop van visproducten (vers en gebakken) en beschikt over basis productkennis. Hij kan terugvallen op de aanwezige collega winkelmedewerker en/of winkel bedrijfsleider. De vis wordt gefileerd door de winkel bedrijfsleider, maar andere werkzaamheden t.a.v. snijden of bakken van visproducten voert hij zelfstandig uit. Tevens draagt de functiehouder zorg voor de juiste presentatie en beschikbaarheid van producten en bereidt hij conform opdracht eenvoudige pan-, oven- en vlugklare producten en maaltijd(component)en. Functiehouder voert werkzaamheden op basis van instructie en/of opdracht uit en onder toezicht van een winkelmedewerker III of winkel bedrijfsleider.
De functie winkelmedewerker wordt onderscheiden op drie niveaus. De verschillen tussen de winkelmedewerker I, II en III zijn uitgewerkt in de bijlage met Niveau-onderscheidende Kenmerken (NOK).
Resultaatgebieden | Toegevoegde waarde | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
(Voor)bereiding producten |
|
|
Verkoop en afrekening |
|
|
Verkoopondersteuning |
|
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden |
|
|
Winkelmedewerker I | Winkelmedewerker II | Winkelmedewerker III |
---|---|---|
Bereiding producten | ||
|
|
|
Verkoop en afrekening | ||
|
|
|
Verkoopondersteuning | ||
|
|
|
Afsluiten kassa, controleren dagopbrengst | ||
|
|
|
Zelfstandigheid | ||
|
|
|