De winkelmedewerker II is werkzaam binnen de visdetailhandel waarbij verkoop plaatsvindt in een vis- en/of verswinkel.
De functiehouder verkoopt vis(vers en gebakken)-producten en beschikt over productkennis om klanten hierover te adviseren (bijv. bereidingswijze). Hij kan eventueel terugvallen op de winkel bedrijfsleider. De vis wordt gefileerd door de winkel bedrijfsleider, maar andere werkzaamheden t.a.v. snijden of bakken van visproducten voert hij zelfstandig uit. Tevens draagt de functiehouder zorg voor de juiste presentatie en beschikbaarheid van producten en bereidt hij conform opdracht eenvoudige pan-, oven- en vlugklare producten en maaltijd(component)en. Functiehouder is in staat zelfstandig (een deel van) de winkel te draaien. Hij kan de leidinggevende consulteren voor niet-routinematige vraagstukken.
De functie winkelmedewerker wordt onderscheiden op drie niveaus. De verschillen tussen de winkelmedewerker I, II en III zijn uitgewerkt in de bijlage met Niveau-onderscheidende Kenmerken (NOK).
Resultaatgebieden | Toegevoegde waarde | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Bereiding producten |
|
|
Verkoop en afrekening |
|
|
Verkoopondersteuning |
|
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden |
|
|
Winkelmedewerker I | Winkelmedewerker II | Winkelmedewerker III |
---|---|---|
Bereiding producten | ||
|
|
|
Verkoop en afrekening | ||
|
|
|
Verkoopondersteuning | ||
|
|
|
Afsluiten kassa, controleren dagopbrengst | ||
|
|
|
Zelfstandigheid | ||
|
|
|