De winkelmedewerker III is werkzaam binnen de visdetailhandel waarbij verkoop plaatsvindt in een vis- en/of verswinkel.
De functiehouder verkoopt vis(vers en gebakken)-producten en beschikt over een uitgebreide productkennis om klanten hierover te adviseren (bijv. bereidingswijze, producteigenschappen, bewaarwijze, alternatieven, herkomst).
Hij portioneert zelf de visproducten en draagt zorg voor de juiste presentatie en beschikbaarheid van producten en hij bereidt pan- en vlugklare producten en maaltijd(component)en. De winkelmedewerker III begeleidt de andere winkelmedewerkers en coördineert de verkoopactiviteiten van de winkel en vormt de vraagbaak van collega’s aangaande product(eigenschappen) en klantadviezen. Daarnaast is hij belast met het verwerken van online bestellingen.
De functie winkelmedewerker wordt onderscheiden op drie niveaus. De verschillen tussen de winkelmedewerker I, II en III zijn uitgewerkt in de bijlage met Niveau-onderscheidende Kenmerken (NOK).
Resultaatgebieden | Toegevoegde waarde | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Bereiding producten |
|
|
Verkoop en afrekening |
|
|
Verkoopondersteuning |
|
|
Afsluiten kassa, controleren dagopbrengst |
|
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden |
|
|
Winkelmedewerker I | Winkelmedewerker II | Winkelmedewerker III |
---|---|---|
Bereiding producten | ||
|
|
|
Verkoop en afrekening | ||
|
|
|
Verkoopondersteuning | ||
|
|
|
Afsluiten kassa, controleren dagopbrengst | ||
|
|
|
Zelfstandigheid | ||
|
|
|