De winkelbedrijfsleider I is werkzaam binnen de visdetailhandel waarbij verkoop plaatsvindt in vis- en/of verswinkels. Functiehouder is verantwoordelijk voor de coördinatie, aansturing van (een deel van) de verkoop-, productie- en culinair medewerkers. Functiehouder draagt zorg voor de efficiënte inzet van de beschikbare mensen en middelen en werkt conform regels en procedures. Hij geeft sturing aan ca. 1 - 6 medewerkers waarbij functiehouder als meewerkend voorman fungeert. De winkelbedrijfsleider I werkt volgens vastomlijnde regels en voorschriften en weet wat, wanneer gedaan moet worden en hoe dit dient te gebeuren. Besluiten die hij neemt kan hij nemen op basis van eerdere situaties of bestaande afspraken. Bij twijfel of onduidelijkheid valt hij terug op de leidinggevende. Functiehouder heeft de vaardigheid om verschillende soorten vis te fileren.
De functie wordt onderscheiden op twee niveaus. De verschillen tussen winkelbedrijfsleider I en II zijn uitgewerkt in de bijlage met Niveau-onderscheidende Kenmerken (NOK).
Resultaatgebieden | Toegevoegde waarde | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Operationele voorbereiding |
|
|
Voorraadbeheer en bestellingen |
|
|
Operationele uitvoering |
|
|
Beschikbaarheid middelen |
|
|
Personeelsbeheer |
|
|
Kwaliteitsbewaking |
|
|
Winkel bedrijfsleider I | Winkel bedrijfsleider II | |
---|---|---|
Leidinggeven | ||
|
|
|
Kenmerk bedrijf/filiaal | ||
|
|
|
Operationele voorbereiding | ||
|
|
|
Operationele uitvoering | ||
|
|
|
Personeelsbeheer | ||
|
|
|
Verbetervoorstellen en optimalisaties | ||
|
|