De winkelbedrijfsleider II is werkzaam binnen de visdetailhandel waarbij verkoop plaatsvindt in vis- en/of verswinkels en/of waar sprake is van een restaurant-achtige omgeving (zitplaatsen waar verse visgerechten, belegde broodjes, (vis)snacks en dranken worden bereid en geserveerd. Functiehouder draagt zorg voor de efficiënte inzet van de beschikbare mensen en middelen en werkt conform regels en procedures. Hij geeft sturing aan ca. 4 - 10 medewerkers. Nadruk ligt op aansturen, coördineren en meewerken waar nodig. De winkelbedrijfsleider II heeft de vrijheid om ad hoc o.b.v. dagaanbod visproducten in te kopen en het assortiment aan te passen. Indien zich problemen voordoen die al eerder aan de orde zijn geweest, neemt de bedrijfsleider II zelf een besluit en koppelt dat achteraf terug. Alleen bij evident afwijkende situaties valt hij terug op de leidinggevende. Functiehouder heeft de vaardigheid om verschillende soorten vis te fileren.
De functie wordt onderscheiden op twee niveaus. De verschillen tussen winkel bedrijfsleider I en II zijn uitgewerkt in de bijlage met Niveau-onderscheidende Kenmerken (NOK).
Resultaatgebieden | Toegevoegde waarde | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Operationele voorbereiding |
|
|
Voorraadbeheer en bestellingen |
|
|
Operationele uitvoering |
|
|
Beschikbaarheid middelen |
|
|
Personeelsbeheer |
|
|
Verbetervoorstellen en optimalisaties |
|
|
Winkel bedrijfsleider I | Winkel bedrijfsleider II | |
---|---|---|
Leidinggeven | ||
|
|
|
Kenmerk bedrijf/filiaal | ||
|
|
|
Operationele voorbereiding | ||
|
|
|
Operationele uitvoering | ||
|
|
|
Personeelsbeheer | ||
|
|
|
Verbetervoorstellen en optimalisaties | ||
|
|